Index istrage

Božinović o šefu koji je seksualno uznemiravao policajke: Sankcija mora biti

Božinović o šefu koji je seksualno uznemiravao policajke: Sankcija mora biti
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

MINISTAR policije Davor Božinović nakon press-konferencije Nacionalnog stožera osvrnuo se na slučaj policijskog šefa na dubrovačkom području koji je seksualno uznemiravao policajke, a o svemu su jučer pisali Index i Index Istrage.

Božinović je otkrio kako je od glavnog ravnatelja policije zatražio više detalja o slučaju te da je navedeni šef policijske uprave upravo kod njega na razgovoru.

"Stručne službe su reagirale i poduzele sve što je u njihovoj nadležnosti. Ne dolazi u obzir da policijske službenice trpe bilo kakvu vrstu omalovažavanja po bilo kakvoj osnovi i na tome ću inzistirati", rekao je Božinović novinarima.

"Sankcija mora biti ako se dokaže da je kriv. A kako mi se čini, kako su mi rekli, sve okolnosti oko slučaja su već utvrđene", poručio je Božinović.

MUP sve potvrdio

Podsjetimo, načelnik postaje granične policije Gruda u općini Konavle Matko Klarić seksualno je uznemiravao najmanje četiri policajke kojima je bio nadređen, a utvrđeno je i više slučajeva diskriminatornog ponašanja prema ženama.

U MUP-u su nam, odgovarajući na službeni upit, rekli kako su navodi o neprimjerenom ponašanju načelnika utemeljeni, kao i da se protiv Klarića još od studenog prošle godine vodi disciplinski postupak, a da je prije tjedan dana o svemu obaviješten i DORH. 

No unatoč svemu utvrđenom, Klarić, koji je široj javnosti poznat jer je policajce tjerao na misu, je i dalje načelnik najjužnije postaje u Hrvatskoj.

> Policijski šef kod Dubrovnika seksualno uznemiravao mlade policajke, nije smijenjen

Ova tema istražena je ekskluzivno za Index Istrage. Svi mediji i pojedinici imaju pravo prenijeti kompletan sadržaj ovog članka bez naknade, uz navođenje izvora "Index Istrage" i linka na www.istrage.hr.