Index istrage

Uvjeti korištenja

 1. Korištenjem bilo kojeg dijela portala Index istrage, automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.
 2. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem portala Index istrage ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.
 3. Niti jedan dio portala Index istrage ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.
Portal Index istrage
 1. Udruga Index istrage posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja portala Index istrage. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje portala Index istrage, ukoliko ne krše pravila korištenja.
 2. Portal Index istrage sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera, besplatnih sadržaja te linkova na vanjske stranice.
 3. Portal Index istrage sadržaje objavljuje u dobroj vjeri. Sve sadržaje portala Index istrage koristite na vlastitu odgovornost i portal Index istrage ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.
 4. Pristup portalu Index istrage i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.
Intelektualno vlasništvo
 1. Portal Index istrage je nositelj autorskih prava na svim vlastitim sadržajima (tekstualni, vizalni i audio materijali, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje takvih sadržaja smatra se kršenjem autorskih prava.
 2. Korisnik koji smatra da je portal Index istrage povrijedio njegova autorska prava, ovlašten je takav sadržaj odmah prijaviti udruzi Index istrage, koja će svaku takvu prijavu razmotriti odmah te, u slučaju utvrđivanja povrede, u najkraćem roku ukloniti sporni sadržaj.
Linkovi na vanjske stranice

Portal Index istrage može sadržavati linkove/poveznice na web stranice izvan vlastitog portala. Portal Index istrage linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Nedozvoljeni sadržaj
 1. Prilikom korištenja portala Index istrage nije dozvoljeno:
  • koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja;
  • maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, obmanjivati ili na bilo koji način vrijeđati prava drugih korisnika naših i tuđih komunikacijskih servisa;
  • objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj;
  • neovlašteno uploadati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima;
  • uploadati fileove koji sadržavaju viruse, crve, trojane ili bilo kakav software koji nanosi štetu;
  • lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika;
  • sugerirati na bilo koji način da ste u službenom odnosu s portalom Index istrage
  • kršiti bilo koji važeći zakon
 2. Index istrage nema mogućnost u realnom vremenu pratiti komunikacijske servise, ali zadržava pravo da u slučaju opravdane prijave, bez obavijesti, ukloni bilo koji materijal koji nije u skladu s ovim pravilima.
PRAVILA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Ova Pravila o zaštiti privatnosti opisuju kako prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, u vezi s vašim pristupom i korištenjem portala Index istrage.

Naše usluge ponekad sadrže linkove na usluge drugih kompanija. Te kompanije imaju vlastita pravila o zaštiti privatnosti i korištenju kolačića, stoga imajte na umu da će informacije koje na taj način dajete, biti regulirane njihovim pravilima. Svakako provjerite i njihova pravila o zaštiti privatnosti, kako biste znali kako će upotrebljavati vaše podatke.

Čvrsto smo predani čuvanju informacija o vama i vašoj obitelji. Naš tim poduzima sve razumne napore kako bismo brinuli o vašoj informacijskoj sigurnosti i privatnosti. Istodobno, nijedna usluga ne može biti potpuno sigurna - ako imate razloga misliti da su vaši osobni podaci izloženi riziku, odmah nam se javite, putem mail adrese [email protected]

Voditelj obrade podataka je udruga Index istrage, Devetačka 6, 10 000 Zagreb.

 1. PODACI KOJE MOŽEMO PRIKUPLJATI

  Kategorije informacija koje možemo prikupljati:

  1. Podaci koje ste nam poslali

   Kada komunicirate s ovlaštenim osobama portala Index istrage prikupljamo informacije o vašoj komunikaciji i svim informacijama koje ste, na taj način, odlučili pružiti.

   Možete nam ustupiti i neke dodatne osobne podatke kako bismo uspostavili bolji korisnički doživljaj i/ili kako bismo vam omogućili korištenje svih značajki portala. To se prvenstveno odnosi na podatke koje nam ustupite, na primjer, prilikom popunjavanja obrazaca, provođenja pretraživanja, ažuriranja, odgovaranja na ankete, objavljivanja na forumima, sudjelovanja u promocijama I sl.

  2. Informacije koje automatski prikupljamo prilikom vašeg korištenja portala Index istraga

   Kada koristite portal Index istrage, automatski prikupljamo neke informacije, uključujući osobne podatke, o uslugama koje koristite i načinu na koji ih upotrebljavate. Ove informacije potrebne su za odgovarajuće izvršenje ugovora između vas i nas, kako bismo postupali u skladu s našim pravnim i zakonskim obvezama te imajući u vidu naš legitiman interes za pružanje i poboljšanje usluga.

   Informacije o geografskoj lokaciji - kada koristite određene usluge portala Index istrage, možemo prikupiti informacije o vašoj preciznoj ili približnoj lokaciji, kako je ona određena podacima poput vaše IP adrese ili GPS-a mobilnog uređaja, kako bi vam pružili bolji korisnički doživljaj. Većina mobilnih uređaja omogućuje vam da upravljate ili onemogućite upotrebu usluga lokacije za aplikacije, u izborniku postavki uređaja. Portal Index istrage može prikupljati te podatke čak i kada ne upotrebljavate aplikaciju, ako je ta veza omogućena putem vaših postavki ili dozvola za uređaj.

   Informacije o načinu korištenja portala Index istrage - prikupljamo informacije o vašim interakcijama putem portala Index istraga, kao što su stranice ili sadržaj koji pregledavate, pretraživanja za Ispis i druge radnje na portalu.

   Zapisnik podataka i podataka o uređaju - automatski prikupljamo podatke o zapisima i podatke o uređaju, kada pristupate i koristite portal Index istrage, čak i ako niste stvorili korisnički račun ili niste prijavljeni. Ti podaci uključuju, između ostalog, pojedinosti o tome kako ste koristili portal Index istrage (uključujući ako ste kliknuli na veze na aplikacije trećih strana), IP adresu, datume i vremena pristupa, podatke o hardveru i softveru, informacije o uređaju, informacije o događajima uređaja, jedinstvene identifikatore i podatke o kolačićima.

   Kolačići i slične tehnologije – možemo koristiti kolačiće i druge slične tehnologije, kao što su web-svjetionici, pikseli i identifikatori mobilnih uređaja. Možemo dopustiti i našim poslovnim partnerima da koriste ove tehnologije praćenja na portalu Index istrage ili angažirati druge da prate vaše ponašanje u naše ime. Više informacija o našoj upotrebi ovih tehnologija potražite u našim pravilima o kolačićima.

  3. Informacije koje prikupljamo od trećih strana

   Portal Index istrage može prikupljati informacije, uključujući i osobne podatke, koje drugi pružaju o vama, kada koriste portal Index istrage ili dobivaju informacije iz drugih izvora i kombiniraju ih s informacijama koje prikupljamo putem Index istrage. Ne kontroliramo, ne nadziremo i ne odgovaramo za način na koji treće osobe koje pružaju vaše podatke obrađuju te podatke, a bilo koji zahtjev za informacijama o otkrivanju vaših osobnih podataka treba uputiti trećim stranama.

   Usluge treće strane - ako se povežete na portal Index istrage putem usluga treće strane (npr. Google, Facebook), treća strana može nam poslati podatke kao što su registracija i informacije o profilu te usluge. Ove informacije variraju i kontrolirani su od treće strane ili su na to ovlašteni putem vaših postavki privatnosti u toj usluzi.

   Ostali izvori - u opsegu dopuštenom primjenjivim zakonima, možemo primiti dodatne informacije o vama, kao što su demografski podaci ili podaci potrebni za otkrivanje prijevara, od pružatelja usluga trećih strana i/ili partnera te ih kombinirati s našim podacima o vama. Možemo primati informacije o vašim iskustvima i interakcijama s našim partnerskim oglasnim mrežama.

 2. KAKO KORISTIMO INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

  Upotrebljavamo, pohranjujemo i obrađujemo informacije, uključujući i osobne podatke, sa svrhama razumijevanja, poboljšanja i razvoja portala Index istrage, mjerenja i poboljšanja oglašavanja, stvaranja i održavanja pouzdane i sigurnije okoline te sa svrhom ostvarivanja naših pravnih i zakonskih obveza.

  1. Pružanje usluga, poboljšanje i razvoj portala Index istrage
   • Omogućujemo vam pristup i korištenje portala Index istrage;
   • Djelujemo, štititimo, poboljšavamo i optimiziramo portal Index istrage i vaše korisničko iskustvo, primjerice obavljanjem analiza i provođenjem istraživanja;
   • Pružamo vam korisnička podršku;
   • Šaljemo vam poruke o uslugama ili korisničkoj podršci, ažuriranja i sigurnosna upozorenja;
   • Da bismo bili u mogućnosti pružati kvalitetnu uslugu, zaštititi, poboljšati i optimizirati portal Index istrage te personalizirati i prilagoditi vaše korisničko iskustvo (kao što su prijedlozi za unos ili rangiranje rezultata pretraživanja), možemo provoditi profiliranje na temelju vaših interakcija s portalom Index istrage, povijesti pretraživanja i provedenih kupnji, podataka o vašem profilu i postavkama te drugih sadržaja koji ste poslali portalu Index istrage.

   Obrađujemo ove informacije s obzirom na naš legitimni interes za funkcioniranje i poboljšanje portala Index istrage i iskustva naših korisnika, kao i kada je to potrebno radi odgovarajuće provedbe ugovora s vama.

  2. Stvaranje i održavanje pouzdanog i sigurnijeg okruženja
   • Otkrivanje i sprečavanje prijevara, neželjene pošte, zloupotrebe, sigurnosnih incidenata i drugih štetnih aktivnosti;
   • Provodimo sigurnosne istrage i procjenu rizika;
   • Provodimo provjeru podataka ili identifikacijskih podatka;
   • Pridržavamo se naših zakonskih obveza;
   • Provedimo naša Pravila korištenja i druga pravila;
   • U vezi s gore navedenim aktivnostima, možemo provesti profiliranje na temelju vaših interakcija s portalom Index istrage i ostalim sadržajima koje dostavite portalu Index istrage, te na temelju informacija dobivenih od trećih strana. U ograničenim slučajevima, automatizirani procesi mogu ograničiti ili obustaviti pristup portalu Index istrage, ako takvi procesi otkriju korisnika ili aktivnosti za koje smatramo da predstavljaju sigurnosni ili drugi rizik za portal Index istrage, druge korisnike ili treće strane.

   Ove informacije obrađujemo s obzirom na naš legitimni interes u zaštiti portala Index istraga, kako bismo mjerili adekvatnu provedbu naših obveza prema vama i u skladu s primjenjivim zakonima.

  3. Kontaktiranje

   Možemo upotrijebiti vaše podatke kako bismo vas kontaktirali o različitim stvarima, kao što su:

   • obavijesti o promjenama pravila portala Index istrage i Uvjeta korištenja;
   • provjeravanje o uslugama ili aktivnostima za koje ste se prijavili;
   • odgovoriti vam kada ste nas kontaktirali ili odgovoriti na vaš komentar ili pritužbu;
   • slanje obavijesti na vašem uređaju ako ste ih odabrali u svojim postavkama

   Kontaktirat ćemo vas samo kada je to potrebno ili kada nam date svoje dopuštenje.

 3. DIJELJENJE I OTKRIVANJE

  Nikada nećemo prodavati vaše osobne podatke. Dijelimo ih s drugima na sljedeće načine:

  1. Uz vašu suglasnost

   Tamo gdje ste dali suglasnost, dijelimo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, kako je opisano u trenutku pristanka, kao što je slučaj kada sudjelujete u promotivnim aktivnostima koje provode partneri portala Index istraga ili treće strane.

  2. Usklađenost sa zakonom, odgovaranje na pravne zahtjeve, sprječavanje štete i zaštita naših prava

   Portal Index istrage može objaviti vaše podatke, uključujući i osobne podatke, sudovima, policijskim tijelima ili vladinim tijelima ili ovlaštenim trećim stranama, ako i u onoj mjeri u kojoj smo zakonski obvezani ili je to zakonski dopušteno, ili ako je takvo otkrivanje razumno potrebno radi: (i) udovoljavanja našim zakonskim obvezama, (ii) pravnih postupaka i odgovora na tvrdnje uperene protiv Indexa, (iii) odgovaranja na provjerene zahtjeve, vezane za kaznene istrage ili navodnu ili sumnjivu ilegalnu aktivnost ili bilo koju drugu aktivnost koja nas ili naše korisnike može izložiti odgovornosti za štetu, (iv) provođenja i upravljanja našim Uvjetima korištenja ili drugim ugovorima s korisnicima, ili (v) zaštite prava, imovine ili osobne sigurnosti portala Index istraga, zaposlenika, korisnika ili članova javnosti.

   Tamo gdje je to prikladno, možemo obavijestiti korisnike o takvim pravnim zahtjevima, osim ako: (i) je takva obavijest zabranjena sama po sebi, sudskim nalogom ili primjenjivim zakonom, ili (ii) smatramo da bi obavještavanje bilo uzaludno, neučinkovito, stvaralo rizik od povrede ili tjelesne ozljede pojedincu ili grupi, ili stvaralo ili povećavalo rizik od prijevare prema portalu Index istrage ili našim korisnicima. U slučajevima u kojima postupamo u skladu sa zakonskim zahtjevima, bez prethodne obavijesti iz tih razloga, pokušat ćemo obavijestiti tog korisnika o zahtjevu, nakon što je ispunjen i kada, u dobroj vjeri, utvrdimo da u tome više nismo spriječeni.

  3. Pružatelji usluga

   Index istrage koriste različite pružatelje usluga i tehnologije trećih strana (npr. Google, Facebook i sl.) koje nam pomažu pružati usluge vezane uz Index. Neke tvrtke koje nam pružaju usluge nalaze se izvan Europske unije. To dopuštamo samo ako smo zadovoljni njihovom razinom sigurnosti pri zaštiti podataka. Kada nam dajete svoje podatke, imajte na umu da bi se oni mogli prenijeti, pohraniti ili obrađivati na lokaciji izvan EEA.

   Ne prodajemo vaše podatke nikome i to nećemo nikada raditi.

   Pružamo zbirne statističke podatke i uvide koji pomažu ljudima i kompanijama razumjeti kako ljudi reagiraju na njihove objave, ponude, stranice i drugi sadržaj na Index istragama i izvan njega.

   3.3.1  Partneri za mjerenja Dijelimo podatke o vama s društvima koja ih agregiraju kako bi pružila analitička i mjerna izvješća nama i našim partnerima.
   3.3.2  Prodavatelji i pružatelji usluga Pružamo podatke i sadržaj prodavateljima i pružateljima usluga koji podržavaju naše poslovanje, kao primjerice pružanjem usluga tehničke infrastrukture, analizom načina upotrebe naših proizvoda, pružanjem korisničke podrške, omogućavanjem plaćanja ili provedbom anketa.
   3.3.3   Tijela za provedbu zakona ili pravni zahtjevi Kada je to nužno radi pridržavanja zakonskih odrebi, dijelimo vaše podatke s tijelima za provedbu zakona ili na temelju pravnih zahtjeva.
  4. Društvene mreže

   Tamo gdje je dopušteno prema primjenjivom zakonu, možemo koristiti određene ograničene osobne podatke o vama kako bismo ih podijelili s platformama društvenih ili drugih mreža, kao što su Facebook ili Google, radi privlačenja prometa na naše web stranice ili drugog načina promoviranja naših usluga ili portala Index istrage općenito. Ove se aktivnosti obrade temelje na našem legitimnom interesu za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koji mogu biti dijelom vašeg interesa.

   Portal Index istrage ne kontrolira niti nadzire društvene medijske platforme s kojima možemo dijeliti vaše osobne podatke. Stoga sva pitanja o načinu na koji vaš davatelj usluga platforme društvenih medija obrađuje vaše osobne podatke treba uputiti takvom pružatelju usluga.

  5. Poslovni transferi

   Ako se portal Index istrage obveže ili budu uključen u bilo koji postupak spajanja, pripajanja, stjecanja, reorganizacije ili prodaje imovine, tada možemo prodati, prenositi ili dijeliti dio ili cjelokupnu našu imovine, uključujući vaše podatke koji su vezani uz takvu transakciju ili u pokušaj takve transakcije (npr. due diligence). O tome ćemo vas obavijestiti prije prijenosa vaših osobnih podataka i prije nego što vaši osobni podaci budi podložni drugačijim pravilima o zaštiti privatnosti.

  6. Skupni podaci

   Možemo također dijeliti agregirane/skupne informacije (informacije o našim korisnicima koje kombiniramo tako da više ne prepoznaju ili ne referiraju pojedinačne korisnike) i druge anonimne informacije za regulatornu usklađenost, analizu tržišta, demografsko profiliranje, marketing i oglašavanje te u druge poslove svrhe.

 4. OSTALE VAŽNE INFORMACIJE
  1. Analiza vaših komunikacija

   Možemo pregledati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije na portalu Index istrage ili na stranicama portala Index istraga na društvenim mrežama, za prevenciju prijevara, procjenu rizika, usklađenosti s propisima, istraživanje, razvoj proizvoda i korisničku podršku. Primjerice, kao dio naših prevencijskih napora, skeniramo i analiziramo poruke kako bismo zaštitili podatke o kontaktima i reference na druge web stranice. U nekim ćemo slučajevima možda skenirati, pregledati ili analizirati poruke kako bismo ispravili i poboljšali portal Index istrage. Koristimo automatizirane metode gdje je razumno moguće. Međutim, ponekad ćemo morati ručno pregledati neke komunikacije, kao što su slučajevi radi provjera prijevara i korisničke podrške ili kako bismo procijenili i poboljšali funkcionalnost automatiziranih alata. Nećemo pregledavati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije kako bismo vam poslali marketinške poruke treće strane, a nećemo niti prodavati recenzije niti analize tih komunikacija.

   Te se aktivnosti provode na temelju našeg legitimnog interesa za osiguravanje usklađenosti s primjenjivim zakonima i našim Uvjetima, sprječavanje prijevara, promicanje sigurnosti i poboljšanje i osiguravanje odgovarajuće izvedbe naših usluga.

 5. PARTNERI TREĆIH STRANA

  Portal Index istrage može sadržavati veze s web stranicama ili uslugama trećih strana, kao što su integracije trećih strana ili druge usluge treće strane ("partneri treće strane"). Ne kontroliramo ove partnere treće strane i kada stupite u interakciju s njima, možete pružati informacije izravno partneru treće strane, portal Index istrage ili oboje. Ovi partneri treće strane imat će svoja pravila o prikupljanju, korištenju i otkrivanju informacija. Preporučujemo da pregledate pravila o privatnosti drugih web stranica koje posjećujete.

 6. VAŠA PRAVA

  Za sva pitanja i ostvarivanje prava navedenih u ovom odjeljku možete nam se obratiti slanjem elektroničke pošte na adresu [email protected]. Imajte na umu da vas možemo tražiti da potvrdite svoj identitet, prije poduzimanja daljnjih radnji na vaš zahtjev.

  1. Upravljanje vašim informacijama

   Možete pristupiti i ažurirati neke svoje podatke putem postavki korisničkog računa. Ako ste odabrali povezivanje na Index istrage putem aplikacije treće strane, kao što je Facebook ili Google, možete promijeniti postavke i ukloniti dozvolu za aplikaciju mijenjanjem postavki računa. Vi ste odgovorni za čuvanje vaših osobnih podataka ažuriranim.

  2. Ispravak netočnih ili nepotpunih podataka

   Imate pravo zatražiti da ispravimo netočne ili nepotpune podatke o vama.

  3. Zadržavanje i brisanje podataka

   Općenito zadržavamo vaše osobne podatke koliko god je to potrebno za izvršenje ugovora između vas i nas i kako bismo poštovali naše zakonske obveze.

  4. Dostavljanje pritužbi

   Imate pravo podnijeti pritužbe na aktivnosti obrade podataka od strane portala Index istrage, pred nadležnim tijelima za zaštitu podataka – Agencija za zaštitu osobnih podataka.

 7. SIGURNOST

  Kontinuirano provodimo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmjene. Ako znate ili imate razloga vjerovati da su vaši podaci izgubljeni, ukradeni, zloupotrebljeni ili na drugi način ugroženi odmah nas kontaktirajte.

 8. PROMJENE OVIH PRAVILA

  Portal Index istrage pridržava pravo izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti, u bilo kojem trenutku, u skladu s ovom odredbom. Ako promijenimo ova Pravila, objavit ćemo izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti na portal Index istrage i ažurirati datum zadnje izmjene.

 9. KONTAKTIRAJTE NAS

  Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili našim postupcima obrade vaših podataka, možete nam poslati e-poštu i kontaktirati nas na [email protected].


POLITIKA KORIŠTENJA KOLAČIĆA
 1. Što su kolačići i tehnologije praćenja?

  Kolačići (engl. cookies) su mali paketi podataka koji se upotrebljavaju za pohranu i primanje anonimnih identifikatora te drugih podataka o računalima, telefonima i ostalim uređajima. Druge tehnologije, uključujući podatke koje pohranjujemo u web-pregledniku ili na uređaju, identifikatore povezane s uređajem i drugi softver, upotrebljavaju se za slične svrhe. U ovim pravilima sve te tehnologije nazivamo „kolačićima”.

  Kolačići nam pomažu pružati, zaštititi i poboljšati naše proizvode, primjerice personalizacijom sadržaja, prilagođavanjem i mjerenjem oglasa te omogućavanjem sigurnijeg okruženja. Premda se kolačići koje upotrebljavamo mogu povremeno mijenjati u skladu s poboljšanjima i ažuriranjima, upotrebljavamo ih za sljedeće svrhe:

  • kako bi se sjetili informacija o vama, tako da nam ih ne morate ponovno davati;
  • kako biste mogli ostati prijavljeni, čak i na različitim uređajima;
  • kako bi nam pomogli da shvatimo kako ljudi koriste naše usluge i kako bismo ih mogli poboljšati;
  • da bismo zaštitili vaš korisnički račun i podatke;
  • kolačići nam pomažu prikazivati oglase i davati preporuke za poduzeća i druge organizacije osobama koje bi mogle biti zainteresirane za njihove proizvode, usluge ili ciljeve.
  • kako bi nam pomogli da prilagodimo i personaliziramo Index, sjećajući se vaših preferencija i postavki;

  Podaci pohranjeni korištenjem kolačića na Index istragama ne sadrže osobne detalje iz kojih bi se mogao utvrditi identitet korisnika.

 2. Postoje različite vrste kolačića:
  • Kolačići prve strane

   Ove kolačiće postavlja web stranica koju posjećujete. I samo ih ta web stranica može čitati.

  • Kolačići treće strane

   Ove kolačiće postavlja netko drugi, a ne vlasnik web stranice koju posjećujete. Portal Index istrage može sadržavati sadržaje drugih stranica koji mogu postaviti svoje kolačiće. Također, ako podijelite link s portala Index istrage, usluga na kojoj ga dijelite (na primjer, Facebook) može postaviti kolačić u vašem pregledniku. Nemamo kontrolu nad kolačićima treće strane - možete ih isključiti, ali ne putem nas.

  • Kolačići sesije

   Ovi kolačići traju samo onoliko dugo koliko traje vaša mrežna sesija i nestaju s vašeg računala ili uređaja prilikom zatvaranja preglednika.

  • Trajni kolačići

   Ovi kolačići ostaju na vašem računalu ili uređaju i nakon što zatvorite preglednik, a traju onoliko vremena koliko je određeno u kolačiću. Upotrebljavajmo trajne kolačiće kada trebamo znati tko ste duže od jedne sesije pregledavanja. Na primjer, upotrebljavamo ih kako bi se sjetili vaših postavki i sljedeći put kada nas posjetite.

  • Neophodni kolačići

   Ovi kolačići omogućuju vam korištenje različitih dijelova Index istraga. Bez njih vam ne možemo pružiti usluge koje ste tražili. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: kada se prijavite na Index, da bismo se sjetili stvari koje ste već učinili, na primjer - teksta koji ste unijeli u obrazac za registraciju, pa će i dalje biti tamo kada se vratite na stranicu. Također, pomaže nam da se sjećamo sigurnosnih postavki koje utječu na pristup određenom sadržaju.

  • Funkcionalni kolačići

   Oni nam pomažu da prilagodimo portal Index istrage, sjećajući se vaših preferencija i postavki. Na primjer, da se sjetimo vašeg omiljenog sadržaja, da vam ne prikazujemo iste poruke koje se odnose samo na nove posjetitelje ili da se sjetimo nekih drugih postavki.

  • Kolačići izvedbe

   To nam pomaže da shvatimo kako posjetitelji koriste portal Index istrage, kako bismo se mogli poboljšati. Oni nam pomažu da isprobavamo različite ideje. Ponekad angažiramo i druge kompanije da analiziraju kako posjetitelji koriste portal Index istraga. Te tvrtke mogu postaviti vlastite kolačiće izvedbe. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: prikupljanje podataka o najčešćim posjetiteljima Index istraga, kako bismo mogli poboljšati naše online usluge ili kako bismo se pobrinuli da web-lokacija ispravno funkcionira i da popravlja sve eventualne pogreške, kako bi poboljšali izgled i dojam Index istraga.

 3. Koliko dugo traju kolačići?

  Neki se brišu kada zatvorite preglednik na svojoj web-lokaciji ili aplikaciji. Drugi ostaju duže, ponekad zauvijek, i spremljeni su na vaš uređaj pa su tamo i kada se vratite.

 4. Kako mogu kontrolirati svoje kolačiće i praćenje?

  Kada nas prvi put posjetite, obavijestit ćemo vas o našim kolačićima.

  Vaš preglednik ili uređaj mogu sadržavati postavke koje vam omogućuju da odaberete hoće li se kolačići spremati u pregledniku te mogućnosti brisanja kolačića. Dodatne informacije o tim kontrolama potražite na stranicama vlasnika preglednika ili uređaja. Imajte na umu da, ako onemogućite upotrebu kolačića u pregledniku, to može značiti da ne možete pristupiti nekim uslugama portala Index istrage ili da neki dio stranice neće ispravno raditi za vas.

  Također postoje i alati trećih strana putem kojih možete blokirati kolačiće.

 5. Kako ću saznati o izmjenama ovih pravila?

  Ponekad ažuriramo svoja pravila koja se tiču upotrebe kolačića i zaštite osobnih podataka. Ako napravimo važne izmjene, primjerice o tome kako upotrebljavamo vaše osobne podatke, obavijestit ćemo vas. To može biti obavijest, elektronička pošta ili poruka u vašoj aplikaciji.

 6. Kako mogu kontaktirati portal Index istrage?

  Saznajte više i kontaktirajte nas o svojim pravima:

Devetačka 6, 10 000 Zagreb

Posljednja izmjena 04.09.2019.

Opći uvjeti za internet donacije

Hvala Vam što ste donacijom odlučili pomoći udruzi Index istrage u ostvarivanju njenih ciljeva!

Rad udruge Index istrage možete podržati putem sigurne web trgovine link na donacije ili uplatom na bankovni račun Udruge.

Sukladno načelima dobrog upravljanja, odgovornosti i transparentnosti u radu koje zastupamo, molimo Vas da prije uplate donacije obratite pažnju na sljedeća Pravila o donacijama Udruge Index istrage .

ZAŠTITA PRIVATNOSTI DONATORA

Udruga Index istrage obvezuje se na strogo čuvanje privatnosti svih fizičkih i pravnih osoba koje uplate donaciju. U tom postupku prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o donatorima, neophodne za provođenje transakcije. Svi se podaci o donatorima strogo čuvaju i dostupni su isključivo članovima Udruge kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi članovi Udruge Index istrage i članovi tijela Udruge odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Primijetite li bilo kakvu pogrešku u Vašoj donaciji (npr. pogrešno utipkan ili naveden iznos), kontaktirajte nas na e-mail [email protected]. Vaše donacije možemo promijeniti i/il otkazati kontaktirate li nas unutar 5 (pet) dana od dana donacije.

KORIŠTENJE SREDSTAVA PRIKUPLJENIH PUTEM ONLINE DONACIJA

Udruga Index istrage se obvezuje da će sredstva prikupljena putem online donacija biti namjenski utrošena u skladu s ciljevima udruge, odnosno da će ista biti iskorištena isključivo za provedbu i razvoj aktivnosti Udruge i/ili podmirivanje operativnih troškova Udruge Index istrage. Ujedno se udruga Index istrage obvezuje da sredstva prikupljena putem online donacija neće biti iskorištena za podmirivanje bilo kojih osobnih troškova članova Udruge ili članova tijela udruge Index istrage.

IZVJEŠTAVANJE O DONIRANIM SREDSTVIMA

Financijski izvještaji udruge Index istrage javno su dostupni i objavljeni putem Registra neprofitnih organizacije, koji Registar vodi Ministarstvo financija.

UPLATE

Kao fizička ili pravna osoba, svoju donaciju možete ostvariti putem naše sigurne web trgovine ili izravno na naš bankovni račun:

Udruga INDEX ISTRAGE
Devetačka 6,
10000 Zagreb, Hrvatska

IBAN: HR5723600001102821153

SWIFT: ZABAHR2X
Naziv banke: Zagrebačka banka d.d.

Molimo vas da pri uplati jasno naznačite da je riječ o donaciji.

POREZNE OLAKŠICE ZA DONATORE

Podsjećamo Vas da su, u skladu s važećim zakonskim odredbama, porezne olakšice pri davanju donacija propisane ne samo za pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost, već i za sve fizičke osobe nezavisno iz kojeg izvora ostvaruju dohodak.

Sukladno odredbama Zakona o porezu na dobit, pravna osoba koja daje donaciju, ostvaruje poreznu olakšicu:

Darovanjima (…) smatraju se darovanja u naravi ili novcu, učinjena u tuzemstvu za kulturne, znanstvene, odgojno-obrazovne, zdravstvene, humanitarne, sportske, vjerske, ekološke i druge općekorisne svrhe udrugama i drugim osobama koje navedene djelatnosti obavljaju u skladu s posebnim propisima, ako su veća od 2% prihoda ostvarenog u prethodnoj godini. Iznimno, svota može biti i veća od 2% prihoda prethodne godine ako je dana prema odlukama nadležnih ministarstva o provedbi financiranja posebnih programa i akcija.

Sukladno odredbama Zakona o porezu na dohodak, fizička osoba koja daje donaciju, ostvaruje poreznu olakšicu:

Porezni obveznik može uvećati osobni odbitak za darovanja dana u tuzemstvu u naravi i u novcu doznačenim na žiroračun, a u kulturne, odgojno-obrazovne, znanstvene, zdravstvene, humanitarne, športske i vjerske svrhe, udrugama i drugim osobama koje te djelatnosti obavljaju u skladu s posebnim propisima, do visine 2% primitaka za koje je u tekućoj godini podnesena godišnja porezna prijava i utvrđen godišnji porez na dohodak ili je proveden poseban postupak utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak.

U svrhu priznavanja poreznih olakšica za darovanja dana u humanitarne svrhe darovatelj je dužan pri godišnjem obračunu poreza na dobit i poreza na dohodak, poreznoj upravi predočiti presliku naloga za prijenos prava i usluga.

IZJAVA O PROMJENI VALUTE

Sva plaćanja bit će izvršena u hrvatskim kunama.

Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara.

PITANJA I POMOĆ

Ako imate pitanja ili vam je potrebna pomoć, molimo obratite se na [email protected]

HVALA!