Index istrage

O nama

Index Istrage je udruga osnovana s ciljem promicanja neovisnog i istraživačkog novinarstva. Želimo objektivno, argumentirano, potpuno neovisno i dubinski baviti se temama kojima se komercijalnim medijma nije isplativo baviti. Naš prioritet je borba protiv svih oblika korupcije i gospodarskih malverzacija, te podizanje svijesti o nužnosti transparentne i razumne potrošnje javnog novca.

Proizvodnjom multimedijalnih sadržaja, poticanjem kritičke rasprave u medijima i promicanjem medijske pismenosti podižemo razinu društvene odgovornosti medija i potičemo ostvarenje ustavnog prava na slobodu mišljenja i izražavanje misli.

Osim pisanjem, Index Istrage bavit će se organiziranjem edukativnih radionice o novinarstvu s posebnim naglaskom na istraživačko novinarstvo, i temama vezanim za civilno društvo te zaštitu i promicanje ljudskih prava.

Svojim radom i aktivnošću u području znanosti, odgoja i obrazovanja utječemo na razvoj demokratske političke kulture i participativne demokracije, zaštitu kulturne baštine i nacionalnog identiteta, zdravog načina života kao i podizanje svijesti o zaštiti okoliša i prirode.